HoliYoga RÖST
Ny hemsida www.holiyoga.se
StartsidaOm RöstyogaInstruktörsutbildningInstruktörerUlrica GulzKontaktOm Röstyoga

Ljud består av vibrationer - vibrationer fortplantar sig effektivt i vätska -  kroppen består till stor del av vätska - men också av tomrum - kroppen blir som en stor resonanslåda

När vi kopplar en intention till vår röst uppstår röstyoga. Med intentionens hjälp kan vi styra effekten av ljudet till olika kroppsdelar, olika chakran eller olika spänningar i vår kropp.

Röstyoga är ingen nyhet utan har liksom den vanliga yogan växt fram för väldigt länge sedan. Under begrepp som exempelvis Soundhealing och Naadyoga finner man olika grenar av röstyogan.  

I röstyoga jobbar vi med toning av vokaler och konsonanter ofta knutet till enkla övningar från kundaliniyogan och med chanting av olika mantran. Dessutom jobbar vi mycket med suckar och gäspningar som är kroppens naturliga sätt att släppa på spänningar och få mer energi. Röstyoga är ett effektivt sätt att få stagnerad energi i rörelse, att ta plats i hela sin kropp och att få kroppen att klinga.

”Jag är tondöv...jag sjunger alltid falskt... jag får alltid slut på luft…jag har så svag röst…litet register... min lärare sa till mig att jag inte kunde eller fick sjunga…”

ALLT detta kan du nu radera bort, det är inte det som det handlar om alls. Du skall bara bevittna och observera resultaten av vibrationerna…

 

Några positiva effekter av RÖSTYOGA

  Behandlar röstproblem och förbättrar röstkvaliteten.

  Skapar djup avslappning i röstmuskulaturen. 

  Öppnar bihålorna för bättre röstkvalité och klang

  Stress, oro och smärta avtar

Det händer mycket under ett röstyogapass och många känslor kan komma upp till ytan - du kommer närmre dig själv på ett mjukt och varsamt sätt!

Texten ovan delvis författad av Annika Wallin, Röstyogainstruktör Level One www.aktivhalsoutveckling.se
StartsidaOm RöstyogaInstruktörsutbildningInstruktörerUlrica GulzKontakt